Sorteer op

Foam Clay

Foam Clay (ik noem het vaak 'bolletjesklei') bestaat uit een gekleurde gel met daarin hele kleine piepschuim bolletjes. Deze Foam Clay is fijn om mee te werken, want je krijgt er geen vieze handen van en het kan op verschillende ondergronden aangebracht worden, zoals stof, hout, karton, piepschuim etc. Het hecht echter niet op glas en andere niet-poreuze ondergronden. Na het aanbrengen zal de klei zelf uitharden. De kleuren zijn prima onderling te mengen tot nieuwe tinten. Ook fijn voor de ouders, want deze klei geeft geen rommel. Mocht het onverwachts in de kleren terecht komen, je wast het er zo uit. Ideaal voor knutselen met kinderen van jongere leeftijd, al weet ik uit ervaring dat kinderen van alle leeftijden dit erg leuk vinden! Al vanaf 3 jaar kunnen ze ermee aan de slag, al dan niet met een beetje hulp.

Korte gebruiksaanwijzing:

  • Neem een plukje Foam Clay en duw dit op je voorwerp naar keuze. Druk de klei aan zodat deze goed verspreid is (1 laagje bolletjes is voldoende). Bekleed zo je hele project.
  • Laat je werkstuk drogen aan de lucht, zodat de Foam Clay uithardt.
  • Na gebruik de deksels van de Foam Clay bakjes goed afsluiten, zodat de klei niet kan uitdrogen.

                    

Naast het bekleden van voorwerpen kun je ook een bloem of een ander figuurtje van foam clay maken, zie het voorbeeld van de kuif hieronder.

               

We verkopen de foam clay in zowel in assortimentsverpakkingen als in complete knutselpakketten.

Kijk hier welke knutselpakketten er zijn met Foam Clay.

© 2020 - 2024 de knutselwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel